Destruktive Parforhold. Psykopati. Narsisssisme.

Parterapi

Parterapi kan betraktes som en blanding mellom en informativ samtale og individualterapi. Parterapi et sted hvor du og din partner sammen skal løse et problem. Her får du vite litt om hva parterapi er, hva du kan forvente og hva du ikke kan forvente. Trenger du og din partner et trygt, konfidensielt og nøytralt rom hvor dere kan utforske forholdet deres på en dypere måte? Fyll inn skjema og send oss en melding. Der får svar innen kort tid.

Å jobbe med forholdet...

Å gå til behandling hos psykolog, er en personlig erfaring. Parterapi er annerledes. Du kjenner helt sikkert noen som har vært til terapi med partner. Å jobbe med forholdet er blitt like vanlig som å dra på påskeferie. Selv om mange har blandete opplevelser, er informasjonsmengden om hva som er bra og ikke bra i parforholdet, om hvor ofte man skal ha sex eller hvordan man skal snakke sammen overveldende, og den som vil følge alle rådene om hva man skal gjøre for å bli en god partner, hadde neppe hatt tid til å være en god partner, for å si det sånn. I alle fall ikke hvis vedkommende skulle vært i jobb også.

De fleste mennesker tar forhåpentligvis alle samlivs-rådene med noen gode spiseskjeer maldonsalt. Og de fleste par er kloke nok til å lese samlivs-spaltene mest som underholdning. Den dagen man ikke gjør det lenger, så er det en viss sannsynlighet for at parforholdet har pådratt seg en liten knekk. Da kan det være på tide å gjøre en liten innsats for å styrke samlivet.

Viser frem til å støtte deg og din partner i denne prosessen som din parterapeut i Bergen.

Pris: 1540,- pr. time (60 minutter).

Trenger du/ dere noen å snakke med? Send oss en melding. Vi svarer i løpet av et par dager.

Giftige relasjoner.

Til deg som lever med en manipulerende partner.

Driver du mye selvklandring, eller får du mye kritikk fra partneren? Føler du deg manipulert? Hvis du har en manipulativ og kontrollerende partner, så bør du ikke gå i parterapi. I stedet kan vi tilby informative  samtaler om dysfunksjonelle relasjoner. Les mer om dette tilbudet her.

Hva er parterapi?

I parterapi fokuserer vi på forholdet mellom deg og din partner. Det handler om å åpne opp kommunikasjonskanalene, lære om hverandres behov og ønsker, og arbeide sammen mot felles mål. Som erfaren parterapeut i Bergen, er min rolle å veilede dere gjennom denne prosessen, tilby innsikt og verktøy for bedre kommunikasjon, og hjelpe dere med å forstå hverandres perspektiver mer fullstendig.

Parterapi kan være svært effektivt for å håndtere en rekke utfordringer, som kommunikasjonsproblemer, konflikter, tillitsbrudd, seksuelle problemer, og livsforandringer. Det kan også være nyttig for par som allerede har et sterkt forhold, men som ønsker å styrke det ytterligere, eller for par som er på vei inn i en ny fase av livet (for eksempel ekteskap, barn, pensjonering) og ønsker å sikre at de er godt forberedt.

Hva kan forvenes av parterapi?

Du kan forvente å lære nye kommunikasjons- og konflikthåndteringsferdigheter, få bedre innsikt i dine egne og partnerens følelser og behov, og få hjelp til å utvikle felles mål for forholdet deres.

Hva kan ikke forvenes av parterapi?

Det er viktig å forstå at parterapi ikke er en «magisk løsning». Det krever engasjement, ærlighet, og villighet til å endre fra begge parter. Uten disse, vil det være vanskelig å oppnå varige endringer.,

I tillegg, mens parterapi kan være svært nyttig for å håndtere mange problemer, kan det være begrenset dersom det er alvorlige, uadresserte individuelle psykiske helseproblemer. I slike tilfeller kan det være nødvendig med individuell terapi i tillegg til parterapi.

Til slutt, bør par være forberedt på at parterapi kan være en utfordrende prosess. Det kan være ubehagelig å konfrontere og diskutere problemer, og det kan være tider med økt konflikt eller stress. Men med tiden, tålmodighet, og engasjement, kan parterapi hjelpe dere med å bygge et sterkere, mer tilfredsstillende forhold.