Destruktive Parforhold. Psykopati. Narsisssisme.

Kjæresten behandler meg dårlig.

Føler du deg stadig mistolket, undervurdert eller ikke verdsatt av kjæresten din? Da lever du kanskje i en giftig relasjon.

Kjæresten min behandler meg dårlig.

Har du noen gang følt deg mistolket, undervurdert eller ikke verdsatt av kjæresten din? Å være i et forhold der partneren din ikke behandler deg godt kan være en smertefull og vanskelig opplevelse. Dersom du frykter at du lever i en destruktiv relasjon, anbefaler vi at du søker hjelp. Du kan lese mer om destruktive parforhold her. Det er viktig å være oppmerksom på tegnene på at du er sammen med feil person og å vite når det er på tide å gå videre. 

Vil du vite mer om hva som er tegn på at relasjonen tar mer enn den gir? Det er et varsel om at forholdet ikke er sundt.

I denne artikkelen vil vi utforske emnet “Kjæresten behandler meg dårlig” og gi deg noen nyttige tips og råd for å takle situasjonen. Hvis du har bestemt deg for at du vil ut, men ikke vet hvordan, trenger du kanskje hjelp til å bryte den giftige relasjonen.

Setter ikke pris på meg

Et av de første tegnene på at kjæresten behandler deg dårlig er den følelsen du får av å ikke bli respektert eller satt pris på. 

 • Dette kan manifestere seg på forskjellige måter, for eksempel 
 • Mangel på takknemlighet for de tingene du gjør,
 • Manglende anerkjennelse av dine prestasjoner eller generell likegyldighet.
 • Du må alltid streve for å bli sett eller hørt. Du får aldri validert egne opplevelser. 
 • Når du deler følelser og meninger blir du avfeid. 
 • Gjensidigheten er borte, og du opplever at det er din oppgave å gjøre kjæresten til lags.

Hvis du kontinuerlig føler deg oversett, ignorert eller undervurdert, kan det være et tegn på at kjæresten din ikke setter pris på deg, eller at dere har glidd fra hverandre. 

Opplever du at dere går i veien for hverandre? Eller er det slik at kjæresten krever ting av deg, som du ikke kan kreve tilbake?

Å være i et forhold der du ikke føler deg verdsatt kan være svært skadelig for selvfølelsen og kan påvirke ditt generelle velvære. 

Spørsmålet er om du skal gjøre noe med problemet, snakke med kjæresten om hva du opplever eller om du har gitt opp.

Når bør man gå fra hverandre?

Å bestemme seg for å avslutte et forhold er en vanskelig beslutning, men hvis du har hatt det vondt over lang tid, og det er liten sjanse for bedring, kan det være nødvendig for din egen trivsel og lykke. Her er tre spørsmål som kan hjelpe deg med å avgjøre om du skal bli eller gå:

Når du sliter i forholdet: De tre spørsmålene som avgjør om du skal bli eller gå

1. Er du lykkelig i forholdet ditt?

Lykke er en viktig indikator på om et forhold er sunt og bærekraftig. Spør deg selv om du generelt føler deg glad og tilfreds når du er sammen med partneren din. Er det øyeblikk med glede, latter og positiv energi? Hvis du konstant føler deg trist, nedtrykt eller ulykkelig, er det verdt å reflektere over hvorfor det er slik og om forholdet gir deg den følelsesmessige tilfredsstillelsen du trenger.

2. Føler du deg respektert og verdsatt?

Respekt og verdsettelse er grunnleggende elementer i et sunt forhold. Tenk på hvordan partneren din behandler deg. Føler du deg respektert for dine meninger, behov og grenser? Blir du verdsatt for den du er som person? Hvis du stadig føler deg undervurdert, ignorert eller behandlet med mangel på respekt, kan det være et tegn på at forholdet ikke oppfyller dine fundamentale behov for verdsettelse og gjensidig respekt.

3. Er dere i stand til å kommunisere og løse problemer sammen?

Effektiv kommunikasjon og evnen til å løse problemer sammen er avgjørende for et sunt og harmonisk forhold. Tenk på hvordan dere kommuniserer med hverandre. Er dere i stand til å uttrykke deres følelser og behov på en åpen og ærlig måte? Kan dere lytte aktivt til hverandre og komme til enighet i vanskelige situasjoner? Hvis kommunikasjonen er preget av misforståelser, konflikter eller manglende evne til å finne løsninger sammen, kan det være et tegn på at forholdet ikke har den nødvendige grunnmuren for vekst og trivsel.

 Vær ærlig med deg selv.

Når du vurderer disse spørsmålene, er det viktig å være ærlig med deg selv og lytte til dine egne følelser og behov. Ta deg tid til å reflektere over hver enkelt komponent og vurdere om det er rom for endring og forbedring i forholdet. Kommunikasjon er nøkkelen i denne prosessen. Åpne opp en ærlig dialog med partneren din, del dine bekymringer og behov, og forsøk å finne felles løsninger som kan styrke forholdet.

Det er også viktig å være oppmerksom på at ethvert forhold vil ha sine utfordringer og perioder med slitasje. Noen ganger kan det være nødvendig å jobbe hardt for å gjenoppbygge tillit, forbedre kommunikasjonen eller løse problemer sammen. Terapi eller rådgivning kan være nyttige verktøy for å få støtte og veiledning i denne prosessen.

Stol på din indre stemme.

Det er ingen enkel eller universell formel for å avgjøre om du skal bli eller gå fra et forhold. Hver persons situasjon er unik, og det er viktig å ta hensyn til dine egne verdier, ønsker og behov. Å lytte til din egen indre stemme og stole på din egen intuisjon kan hjelpe deg med å ta den riktige beslutningen for deg selv og ditt liv. Vær snill mot deg selv, søk støtte fra pålitelige venner eller familie, og husk at du fortjener å være i et forhold som gir deg lykke, respekt og kjærlighet.

Tegn på at han ikke elsker deg

Det er viktig å merke seg at disse tegnene ikke er absolutte sannheter, men indikasjoner som kan tyde på at din partner ikke lenger har følelser for deg på samme måte:

– Mangel på oppmerksomhet og interesse for deg og ditt liv. Partneren din virker distrahert, uinteressert eller likegyldig til dine erfaringer, drømmer og ambisjoner.

– Fravær av omsorg og støtte i vanskelige tider. Når du trenger støtte, er din partner ikke tilstede eller viser liten interesse for å hjelpe deg gjennom utfordringer.

– Manglende fysisk og verbal kjærlighet. Kjærlighet uttrykkes gjennom klemmer, kyss, kjærtegn og ømme ord. Hvis

Tegn på at du er sammen med feil person

Noen ganger kan vi bli så investert i et forhold at vi ikke ser de røde flaggene som viser at vi er sammen med feil person. Her er noen tegn du bør være oppmerksom på:

Tegn på at han ikke elsker deg
 • Mangel på følelsesmessig støtte og omsorg
 • Manglende interesse for dine interesser og behov
 • Utilgjengelighet i fysiske og følelsesmessige øyeblikk
Tegn på at følelsene er borte.
 • Mangel på intimitet og nærhet
 • Redusert kommunikasjon og samtale
 • Følelsesmessig distanse
Tegn på at han ikke tenner på deg.
 • Manglende lidenskap og attraksjon
 • Redusert seksuell tiltrekning og aktivitet
 • Manglende initiativ til intimitet
 

Når man er i et forhold, er det viktig å være oppmerksom på tegnene som kan indikere at man er sammen med feil person. Selvfølgelig kan det være ulike faktorer som påvirker hva som gjør en person “riktig”
eller “feil” for deg, men her er noen generelle tegn som kan tyde på at du er sammen med feil person:

Mangel på respekt og verdsettelse:

Et sunt forhold bør bygges på gjensidig respekt og
verdsettelse. Hvis du føler at partneren din ikke respekterer dine meninger, verdier eller grenser, kan det være et tegn på at du er sammen med feil person.
Respekt handler om å anerkjenne hverandres individualitet og gi rom for forskjellige synspunkter. Hvis du stadig føler deg undervurdert, ignorert eller
behandlet med mangel på respekt, kan det være på tide å vurdere om dette forholdet er riktig for deg.

Manglende støtte og emosjonell tilgjengelighet:

I et sunt forhold er det viktig å føle seg støttet og føle
en dyp følelsesmessig forbindelse med partneren din. Hvis du føler at partneren din ikke er der for deg når du trenger støtte, eller at det er mangel på emosjonell tilgjengelighet, kan det være et tegn på at dere ikke er kompatible på en grunnleggende følelsesmessig nivå.

 Støtte og emosjonell forbindelse er nøkkelen til et varig og tilfredsstillende forhold.

 Mangel på fysisk og følelsesmessig intimitet:

Intimitet er en viktig del av et sunt forhold, både fysisk
og følelsesmessig. Hvis du opplever at det er en mangel på intimitet, nærhet og
tilknytning i forholdet, kan det indikere at dere ikke er sammen med riktig
person. Intimitet handler om å føle seg trygg og åpen med partneren din, både
fysisk og følelsesmessig. Hvis du merker at dere ikke deler intime øyeblikk,
mangler fysisk nærhet eller har mistet den følelsesmessige forbindelsen, kan
det være tegn på at dere ikke er kompatible på dette området.

Kontrollerende eller manipulerende atferd:

Hvis partneren din utøver kontrollerende eller manipulerende
atferd overfor deg, kan det være et tydelig tegn på at du er sammen med feil
person. Kontrollerende atferd kan inkludere å begrense din frihet, diktere
hvordan du skal kle deg eller hvem du kan tilbringe tid med, eller å manipulere
deg til å føle deg skyldig eller usikker. Et sunt forhold bygger på tillit,
respekt og frihet til å være deg selv.

Manglende felles verdier og livsmål:

For å bygge et varig og tilfredsstillende forhold er det
viktig å ha felles verdier og livsmål med partneren din. Hvis dere har
fundamentale uenigheter når det gjelder verdier, livsstil eller fremtidsplaner,
kan det være et tegn på at dere ikke er sammen med riktig person. Å ha felles
verdier og mål gir et solid fundament for et partnerskap og bidrar til å skape
en dypere forståelse og harmoni mellom dere.

Konstante konflikter og misforståelser:

Hvis forholdet ditt preges av hyppige konflikter,
misforståelser eller at dere stadig sliter med å kommunisere effektivt, kan det være et tegn på at dere ikke er kompatible. Et sunt forhold bør være preget av
gjensidig forståelse, aksept og evnen til å løse problemer sammen. Hvis dere stadig befinner dere i konflikter uten å finne en løsning, kan det være tegn på
at dere er sammen med feil person.

Manglende vekst og trivsel:

Et sunt forhold skal gi deg muligheten til å vokse og trives som enkeltpersoner og som et par. Hvis du merker at du føler deg stagnert, begrenset eller ikke opplever personlig vekst og trivsel i forholdet, kan det
være et tegn på at du er sammen med feil person. Et godt partnerskap skal støtte deg i å realisere dine mål, oppdage nye interesser og utvikle deg som person.

 Generelle tegn

Det er viktig å huske at dette er generelle tegn, og det kan være situasjoner der enkeltstående hendelser eller perioder med utfordringer ikke nødvendigvis betyr at du er sammen med feil person. Det er viktig å bruke
din egen intuisjon og reflektere over helheten av forholdet når du evaluerer om du er sammen med riktig person.

Enkelthendelser eller mønster som har vart i lang tid.

Hvis du merker at flere av disse tegnene er gjeldende i
forholdet ditt og at de vedvarer over tid, kan det være på tide å vurdere om dette forholdet er det beste for deg. Å bryte ut av et forhold kan være utfordrende, men å ta vare på deg selv og din egen trivsel er avgjørende for å oppnå lykke og tilfredshet i livet.

Husk at det å være sammen med riktig person handler om å finne noen som respekterer og verdsetter deg, støtter din personlige vekst, og skaper et fundament av kjærlighet, tillit og felles verdier. Du fortjener å være i et forhold som bidrar til din lykke og oppfyllelse.

Faresignaler i parforholdet

Det er viktig å være oppmerksom på faresignalene i et forhold som indikerer at du ikke blir behandlet på en god måte. Noen av disse inkluderer:

Forhold uten intimitet

Hvis forholdet ditt mangler fysisk og følelsesmessig intimitet, kan det være et tegn på at partneren din ikke er engasjert eller investert i forholdet på samme nivå som deg. Intimitet er en viktig del av et sunt og tilfredsstillende forhold.

Kjæresten min snakker ikke med meg

Mangel på kommunikasjon er et vanlig problem i forhold der en partner behandler den andre dårlig. Hvis kjæresten din ikke er villig til å lytte, dele eller kommunisere på en åpen og respektfull måte, kan det være et tegn på manglende engasjement og interesse.

Irritabilitet

Hvis partneren din ofte er irritabel, oppfarende eller aggressiv mot deg uten gyldig grunn, kan det være et tegn på at de ikke behandler deg med den nødvendige respekten og omsorgen. Konstante krangler og negativitet kan være giftig for et forhold.

Finn ut hva et bra parforhold er for deg

Det er viktig å ha en klar forståelse av hva et sunt og tilfredsstillende parforhold betyr for deg. Her er noen spørsmål du kan stille deg selv for å finne ut hva som er viktig for deg:

Når har du det bra?

Tenk på tidligere øyeblikk i livet ditt eller i andre forhold der du følte deg lykkelig, respektert og verdsatt. Hva var det som gjorde at du hadde det bra? Identifisering av disse faktorene kan hjelpe deg med å forstå hva du søker i et forhold.

Når har du det ikke bra?

Reflekter over situasjoner eller opplevelser der du følte deg utilstrekkelig, misforstått eller ikke verdsatt. Hva var det som bidro til disse negative følelsene? Identifisering av slike faktorer kan hjelpe deg med å unngå dem i fremtidige forhold.

Hva gir deg energi?

Tenk på aktiviteter, interesser eller egenskaper hos en partner som gir deg positiv energi og glede. Dette kan inkludere felles interesser, støtte i karrieren din eller en positiv og oppmuntrende holdning.

Hva tapper deg for energi?

Identifiser også ting som tapper deg for energi i et forhold, for eksempel konstante konflikter, mangel på støtte eller mangel på kommunikasjon. Å være oppmerksom på disse faktorene kan hjelpe deg med å unngå giftige eller usunne forhold.

Å erkjenne og forstå dine egne behov og grenser er avgjørende for å håndtere en kjæreste som behandler deg dårlig og for å bygge sunne og tilfredsstillende forhold i fremtiden.

Du fortjener å bli behandlet med respekt.

Avslutningsvis er det viktig å huskeat du fortjener å bli behandlet med respekt, kjærlighet og omsorg i et forhold. Hvis kjæresten din ikke oppfyller disse behovene, er det viktig å ta tak i situasjonen og vurdere dine muligheter. Enten det innebærer å arbeide sammen for å forbedre forholdet eller å ta det modige skrittet å gå videre, er ditt velvære og lykke det viktigste.

Bli kjent med egne ønsker og behov.

Ved å være oppmerksom på tegnene på at du er sammen med feil person og å ha en klar forståelse av hva som er viktig for deg i et forhold, kan du ta avgjørelser som er i tråd med dine egne behov og ønsker. Ta vare på deg selv og søk støtte fra nære venner, familie eller profesjonelle hvis du trenger det.

Husk at du er verdifull, og du fortjener å være i et forhold som gjør deg lykkelig og oppfyllt. Lykke til med å håndtere situasjonen og finne veien mot et sunnere og mer tilfredsstillende forhold.

Share:

Flere innlegg

Bør jeg gå i terapi?

Indikasjoner om at en bør søke hjelp, er bl.a. konstant tristhet, angst, eller vansker med dagligdagse oppgaver.

https://engen-nilsen.com/destruktive-parforhold-konsekvensen-av-a-ha-en-psykopatisk-partner/

Hva er en psykisk lidelse?

En endring i tenkning, følelse eller atferd som forårsaker betydelig ubehag eller reduserer fungering i dagliglivet.

Trenger du noen å snakke med? Send oss en melding. Vi svarer i løpet av et par dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *